Diest en het avontuur van de parachutisten

Schaffen, één van de vijf deelgemeenten van Diest, heeft al een bewogen geschiedenis achter de rug. Op haar grondgebied is immers een militair vliegveld gevestigd, dat een belangrijke rol speelde tijdens Wereldoorlog I en II. Vandaag de dag geniet het vliegveld vooral bekendheid door het opleidingscentrum voor parachutisten dat er gevestigd is.
Deze daguitstap is een must voor wie een bezoek aan Diest wil combineren met een origineel stukje militaire geschiedenis.
10.00 uur  Tijdens het bezoek aan het trainingscentrum krijg je meer uitleg over de voorbereiding van de ‘eerste sprong’, een zicht op het drogen, het vouwen en het herstellen van valschermen, het gebruik van de heliumballon en de verschillende soorten droppings.
12.00 uur  Middagmaal in Diest.
14.00 uur   Bezoek aan Stadsmuseum De Hofstadt.
15.00 uur  Wandeling door de oude stadskern van Diest.
                 Bezoek aan het begijnhof.
17.00 uur  Vrij bezoek aan de stad.

Middagmaal bij de para’s mogelijk: € 7,00/ persoon (menu, saladebar en 1 frisdrank). Enkel te boeken bij deze daguitstap.
Het menu wordt niet vooraf meegedeeld.


Online reserveren

Reserveer deze uitstap of rondleiding online:

Reserveer online →

Praktische info

Reservatiecode

DDU01

Prijs (per persoon)

€ 9,25

Opmerkingen

Deze uitstap is geldig op dinsdag- of woensdagvoormiddag van maart t.e.m. juni en van september t.e.m. oktober. Of heel het jaar zonder het bezoek aan het trainingscentrum voor parachutisten, met uitzondering op maandag.
De aanvraag dient minsten 1 maand vooraf te gebeuren en kan pas na bevestiging van de para's.