Diest à la carte

Hou je van geschiedenis, gezelligheid en een lekker hapje en drankje? Dan serveren wij 'Diest op een bord'!
 Dit programma laat je letterlijk proeven van de stad. Je gaat langsheen enkele horeca- en speciaalzaken volgens jouw smaak, afgekruid met een wandeling boordevol anekdotes uit de rijke geschiedenis van de stad. Zo kan je bijvoorbeeld een rondleiding reserveren waarbij je start met een bezoek aan koffiebranderij Stroobants met degustatie, een wandeling naar het Begijnhof  om vervolgens te proeven van een Diesterse seizoensspecialiteit bij Xaverius of … hou je liever van Italiaans? Geen probleem Carlo Leoni ontvangt je graag! …  Eindigen kan met een glaasje wijn of een zoetigheidje in het centrum van de stad…aan u de keuze!
 

Koffiebranderij Stroobants
Maak kennis met 85 jaar ervaring in het koffiebranden door de familie Stroobants met bezoek aan de gelijknamige koffiebranderij en koffiemuseum. Hier worden de koffies nog volgens het oude en ambachtelijke principe gebrand.
Degustatie van 2 koffiesoorten: € 3,50/ persoon.

Thee & Dingetjes
Om tot rust te komen kan je bij 'Thee en Dingetjes' genieten van een heerlijke Afternoon Tea. Je kan hier terecht voor alles wat met losse thee te maken heeft. Een perfect kopje thee en een heerlijke Engelse Scone wachten je op!
Prijs: 2,50 euro/persoon

Wijnen De Bleek
Deze wijnhandelaar begeleidt al jaren restaurants, feestzaalhouders en gepassioneerde wijnliefhebbers. Je wordt ontvangen in een mooi historisch pand aan de Demer met een moderne inrichting.
Bij Wijnen De Bleek vind je exclusieve wijnen met persoonlijk advies!
Prijs: glas wijn: 3 euro/persoon

Xaverius (Vlaams Centrum voor eet- en tafelcultuur)
In het charmante begijnhof van Diest in het culinair museum van Xaverius serveert Meesterkok Felix Alen een lekker proeversbordje met een Diesterse seizoensspecialiteit. Een glaasje Hagelandse wijn hoort er natuurlijk ook bij.
Prijs: proeversbord met glas wijn: 13,00 euro/persoon

Carlo Leoni
Eet je graag Italiaans of ben je op zoek naar een Italiaans ingrediënt om je gerecht nog ietsje extra te geven? Dan is Carlo Leoni een echte aanrader. Bij deze gezellige traiteur-bistro, laten ze je genieten van culinair Italië op een bordje.
Prijs: Italiaans bordje: 7,00 euro/persoon

Biscuiterie Stuckens:
Een adresje om echt van te snoepen! De geur van versgebakken koekjes en meester-patissier Serge Stuckens verwelkomen je. Op het menu staat een heerlijk stukje Diesterse kaastaart met een drankje (koffie, thee, glaasje wijn, bier of huisgemaakte limonade).
Prijs: Diesterse kaastaart met drankje: 7,00 euro/persoon

Ijskaffee
De zoetekauwen kunnen bij 't IJskaffee terecht voor een heerlijke Gildense ijskoffie. Dit is een ijscoupe op basis van het Diestse Gildenbier, mokka en chocolade-ijs overgoten met een kleine espresso en afgewerkt met slagroom.
Prijs: Gildense IJskoffie: 5,70 euro/persoon

 

 

 


Online reserveren

Reserveer deze uitstap of rondleiding online:

Reserveer online →

Praktische info

Duur

3 of 4 uur

Opmerkingen

Groepen: min. 10 en max. 20 personen per groep.
Wijze van betalen:
Proevertjes: ter plaatse te betalen
Gidsvergoeding: 3 stopplaatsen: 3 uur: 90,00 euro/ gids
4 stopplaatsen: 4 uur: 120,00 euro/ gids
Periode: dinsdag, donderdag, vrijdag.
(niet op zater-, zon- en feestdagen).