Diest à la carte

Ontdek Diest à la carte en beleef een gezellige en boeiende tijd in Diest doorspekt met lekkere hapjes en drankjes. Wij serveren 'Diest op je bord'. Dit houdt een degustatiewandeling in met een waaier aan keuzemogelijkheden. Hierdoor kan je letterlijk proeven van de stad. We nemen je mee langsheen speciaalzaken, afgekruid met anekdotes uit de rijke geschiedenis. Je stelt je programma volledig naar keuze samen.

Thee & Dingetjes
Om tot rust te komen kan je bij 'Thee en Dingetjes' genieten van een heerlijke Afternoon Tea. Je kan hier terecht voor alles wat met losse thee te maken heeft. Een perfect kopje thee en een heerlijke Engelse Scone wachten je op!
Prijs: 2,50 euro/persoon

Wijnen De Bleek
Deze wijnhandelaar begeleidt al jaren restaurants, feestzaalhouders en gepassioneerde wijnliefhebbers. Je wordt ontvangen in een mooi historisch pand aan de Demer met een moderne inrichting.
Bij Wijnen De Bleek vind je exclusieve wijnen met persoonlijk advies!
Prijs: glas wijn: 3 euro/persoon

Carlo Leoni
Eet je graag Italiaans of ben je op zoek naar een Italiaans ingrediënt om je gerecht nog ietsje extra te geven? Dan is Carlo Leoni een echte aanrader. Bij deze gezellige traiteur-bistro, laten ze je genieten van culinair Italië op een bordje.
Prijs: Italiaans bordje: 7,00 euro/persoon

Biscuiterie Stuckens:
Een adresje om echt van te snoepen! De geur van versgebakken koekjes en meester-patissier Serge Stuckens verwelkomen je. Op het menu staat een heerlijk stukje Diesterse kaastaart met een drankje (koffie, thee, glaasje wijn, bier of huisgemaakte limonade).
Prijs: Diesterse kaastaart met drankje: 7,50 euro/persoon
Niet mogelijk op woensdag voormiddag.

Ijskaffee
De zoetekauwen kunnen bij 't IJskaffee terecht voor een heerlijke Gildense ijskoffie. Dit is een ijscoupemet vanille-, stracciatella- en mokkaijs, een karamelsaus van Gildenbier en afgewerkt met slagroom.
Prijs: Gildense IJskoffie: 6,80 euro/persoon

Koffiebranderij Stroobants
Maak kennis met meer dan 85 jaar ervaring in het koffiebranden door de familie Stroobants met bezoek aan de gelijknamige koffiebranderij en koffiemuseum. Hier worden de koffies nog volgens het oude en ambachtelijke principe gebrand.
Degustatie van 2 koffiesoorten: € 4,00/ persoon.
Opgelet niet in juli en augustus.

 Koffiehuis Stroobants
't Dambord
Het uithangbord van koffiebranderij Stroobants is het historische pand 't Dambord. In dit 400 jaar oude gebouw word je een heerlijk tasje koffie ingeschonken.
Voormiddag: koffie met 2 koffiekoeken.
Of namiddag: koffie met Diestse kaastaart.
Een aansluitend bezoek aan de koffiebranderij is mogelijk.
Prijs: € 10,00/persoon

Il Giardino
Het vroegere prestigieuze bankgebouw Banque Centrale de la Dyle is omgevormd tot een eigenzinnige woonwinkel, exclusieve feestlocaie en loungebar. Eenmaal over de drempel maak je een wandeling tussen bloemen, planten, knappe decoratieve elementen, kunstwerken en sterke staaltjes van interieurinrichting. In de loungebar kan je genieten van een glaasje Il Giardino huisbubbels. Bij mooi weer neem je plaats op de prachtige patio of ga op ontdekkingsreis in de prachtige kluizenzaal.
Prijs: € 6,00/ persoon 

 


Online reserveren

Reserveer deze uitstap of rondleiding online:

Reserveer online →

Praktische info

Duur

3 of 4 uur

Opmerkingen

Groepen: min. 10 en max. 20 personen per groep.
Wijze van betalen:
Proevertjes: ter plaatse te betalen
Gidsvergoeding: 3 stopplaatsen: 3 uur: 90,00 euro/ gids
4 stopplaatsen: 4 uur: 120,00 euro/ gids
Periode: dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag.
(niet op ma-, zater-, zon- en feestdagen).
Opgelet: Niet mogelijk na 16.30 uur.