Diest, mijn smaakvolle stad

Snoepen van de stad

Wat maakt een geslaagde citytrip? Lekker eten. Gezellig terrassen. Leuke aankopen. Verrassende winkels. Smakelijke streekproducten. Vriendelijke mensen. Diest heeft het allemaal. Laat het je vooral … smaken!

Voor shoppers

Mogen we je eerst even waarschuwen? Rondlopen in Diest kan gevaarlijk zijn voor je budget. Overal lonken leuke hebbedingen en verrassende outfits naar jou. Grote bekende ketens tref je vooral aan in de Hasseltsestraat. De Koning Albertstraat verrast met originele Diestse speciaalzaken, maar ook de rest van het centrum verleidt je met onweerstaanbare etalages.

Tip! Diests Cadoosje

Een verwenbon verpakt als handtasje. Meer dan honderd handelaars in Diest accepteren de bon: van boetieks over brasseries tot speciaalzaken. Je herkent hen aan de sticker op de etalage. Een ideaal cadeau voor wie graag shopt in Diest.

De Grote Markt

Het kloppend hart van de stad. Hier komen de esthetiek van het verleden en het comfort van het heden samen. Aan de voet van de 17de- en 18de-eeuwse gebouwen kijken kleurrijke terrassen uit op het neoclassicistische stadhuis en de gigantische Sint-Sulpitiuskerk met zijn piepklein torentje. Op wandelafstand van de winkelstraten is dit de ideale locatie om je voor te bereiden op je koopjesjacht en om naderhand je vondsten te bespreken tussen pot en pint.

Voor bierliefhebbers

In de 17de eeuw kwam de brouwnijverheid in Diest tot bloei. Langs de Demer borrelden overal brouwerijen op. De bierbuzz piekte eind 19de eeuw met 18 actieve brouwerijen die hun brouwsels tot in Algerije, Kaapverdië en Martinique uitvoerden. Vandaag tapt Diest uit andere vaten, maar de schuimende erfenis is nog overal in het stadsbeeld aanwezig. Net zoals de typische Diestse bieren die in de gezellige bruine kroegen nog menig keel smeren.

Tip! Bezoek huisbrouwerij Loterbol
Elke eerste zaterdag van de maand opent café-brouwerij Loterbol de deuren voor het publiek. Vanaf 16 uur maak je kennis met de huisbieren in het proeflokaal.
Info: De Loterbol, Michel Theysstraat 58 A, Diest. www.loterbol.be

Brouwerij Buvens op aanvraag:
Bezoek brouwerij Buvens, gelegen op het Industrieterrein. Deze brouwerij heeft sinds haar oprichting in 2016 al tal van prijzen gewonnen met haar bieren.
Enkel te bezoeken op reservatie (zie Halve daguitstappen 'Tussen pot en pint')