Juli 2022

OPGELET: dit evenement is voorbij

ZA 02/07/2022 (13:00) - ZO 03/07/2022

Hopville Bierfestival

Midden in het groene Park Cerckel van Diest draait het eerste weekend van juli volledig om smaken en ambachtelijke bieren. Het stadspark wordt hét decor van het gloednieuwe bierfestival HOPVILLE! 

Ontdek het programma en standhouders in het Facebook event! 

HOPVILLE Bierfestival

Tijdens het Hopville Bierfestival geniet je van lekker eten, live muziek en de lekkerste bieren van dit moment. Daarnaast maak je kennis met lokale en nationale brouwerijen van nu, elk met een bijzonder verhaal en eigen specialiteit. 

Bieren

Tijdens HOPVILLE ligt de focus op ambachtelijke bieren. Iedere standhouder heeft een eigen vaste toog, met uitblinkers uit hun assortiment. Je proeft er meer dan 60 soorten bier, van verfrissend blond en zachte saisons tot bonkige stout, hoppige IPA’s en straffe tripels. 

Deze standhouders krijgen een vaste toog in het park:

Enigma, Cabardouche, Hof ten Dormaal, Force Majeure, PK bieren, Jessenhofke, D’ oude maalderij, Brauw, Buvens, Bierferm, Bastion, Filibertus en Vicus Genootschap

Wie tussen de brouwerijen zijn ding niet vindt, kan ook het assortiment uit de ‘blikkenbar’ van Hop’s N More uittesten.

Praktisch 

Toegang tot het park en de M. Theysstraat is gratis

Eén jeton is €2,00 waard. De meeste bieren en fris kosten 1 jeton, bij elke stand hangt een specifieke prijslijst.

Een proefglas kost 1 jeton. Bezoekers halen zelf hun favoriete bier bij de aanwezige standhouders. Dit proefglas koop je aan de kassa voor 1 jeton (€2,00). Bij de twee ingangen van het park kan je jetons en proeversglaasjes kopen. Let op, hier kan je enkel met bancontact en Payconiq betalen. 

Alleen met dit speciale proeversglaasje met het Hopville-logo kan je bij alle standen biertjes gaan proeven. 

In het park staan 2 spoelstations: hier moet je zelf jouw glas spoelen.  Je herbruikt dus jouw eigen proeversglas tijdens HOPVILLE.  Fris, sapjes en sironades hoeven niet in het proeversglas. 

Naar huis? Neem gerust jouw glas mee als aandenken en breng het zeker mee bij de volgende editie! 

Zaterdag sluit de kassa om 22u00 - Laatste rondje om 22u30
Zondag sluit de kassa om 19u00 - Laatste rondje om 19u30

Op de Kaai en Grote Markt van Diest - op 2 minuutjes wandelen van de hoofdingang van het park - kan je het hele weekend ook in de vele cafés en restaurants terecht voor lokale biertjes en lekker eten. 

Workshops, brouwerijbezoeken en proeverijen

Tijdens verschillende workshops, brouwerijbezoeken en proeverijen duik je dieper in de wereld van bier.  Inschrijven voor de workshops kan vanaf 8 juni via visit@diest.be Inschrijven: Mail je naam & gsmnummer naar visit@diest.be  - betaling volgt nadien via mail. 

Brouwerijbezoek - De Loterbol - zaterdag 2 juli

Brouwerij Loterbol, vroeger in de 18e eeuw gekend als "De Brouwketel" en "brouwerij Duysters", bestaat uit de huisbrouwerij en de nieuwe brouwerij. In het huidige cafe Loterbol kan men nog steeds een steen terugvinden van 1706 , die was ingemetseld in de brouwerij. 
Vandaag kan je kennismaken met de Loterbol van het vat, Loterbol blond, Loterbol bruin en de Tuverbol. Jullie worden er via vele anekdotes en tips & tricks ondergedompeld in de geheimen van de Belgische bierwereld.

Brouwerij Loterbol - Michel Theysstraat (2 min wandelen van het park) 
Rondleiding 1 om 13u00  (60 min) 
Rondleiding 2 om 15u00  (60 min) VOLZET
Gratis rondleiding - consumpties ter plaatse te betalen

Workshop - Koken met Cara pils - zaterdag 2 juli

Voor velen staat Cara Pils bekend als het vloeibare goud dat ons vergezeld heeft doorheen onze studentenjaren. Als geen ander is dit bier erin geslaagd om legendarische momenten te creëren waar de andere huismerken van konden dromen.

Tijdens deze kookworkshop neemt Dorian Coppenrath (26 jaar) - de auteur van 'Koken met Cara Pils' - je mee in de wondere wereld van de Carakookkunst, met maaltijden als ‘Pasta Carabonara’ en ‘Chili Con Cara’.

In de proeverstent in park Cerckel
Sessie 1 om 13u30 (60 min)
Sessie 2 om 15u30 (60 min)
€4,00 / persoon (inclusief alle ingrediënten en Cara Pils) 
I.s.m. Jeugd in Diest 

Proeverij - Bierolade - zondag 3 juli

 Hou je van bier, maar ook van chocolade? Dan zal je in de zevende hemel zijn met deze proeverij!
Werner Callebaut is een gepassioneerd bieren chocoladeliefhebber en heeft zich met Bierolade de laatste jaren toegelegd op het maken van geslaagde combinaties tussen beide Belgische topproducten. ‘Ik breng je mijn passie voor heerlijke streekbieren en verrassende
chocoladesmaken over via interessante verhalen doorspekt met humor.’
De ambachtelijke bieren van HOPVILLE bieden een harmonieuze smaak met de chocolade of gaan net voor een pittig contrast. Met leuke wist-je-datjes en sappige bierverhalen neemt hij je mee in de rijke en boeiende geschiedenis van de Diesterse biercultuur. 

In de proeverstent in park Cerckel
Van 16u30 - 18u00 in (90 min)
14,00 / persoon (incl 3 proevers en chocoladetasting) 

 

Silent Disco & Street food

Een spelletje spelen of kickeren, initiatie Dungeons & Dragons, bijbabbelen met vrienden, familie of collega’s … Dat kan er natuurlijk ook!  Samen dansen doe je in de Silent Disco Area.

Ook families zijn welkom op HOPVILLE: in het park zijn er speeltafels, grote zeepbellen, gezelschapspelletjes en lekkere Sironades en fruitsapjes.

In de straat vlak aan het park kan je terecht voor streetfood, zoals houtoven pizza’s, burgers en borrelplankjes van onder meer Mezze Mood, Jack’s BBQ, Kilani en Kookdepot.

Silent Disco Area 18u00 - 22u30 (zaterdag) - gratis
Silent Disco Kids Party - 14u00 - 16u00 (Zondag) - gratis
Uitleen gezelschapspelen 13u00 - 18u00 (Zaterdag & zondag) - gratis
Initiatie Dungeons & Dragons Sessies om 14u, 15u30 en 17u (Zaterdag & zondag) - Inschrijven via visit@diest.be - Gratis

Live muziek in 't park

Met live optredens van o.a. Jan De Smet en Tijs Vanneste & De Pelikanen is het op HOPVILLE voor iedereen gezellig vertoeven.

Tijs Vanneste & De Pelikanen - zaterdag 21u15 - gratis concert

Gewapend met liedjes van Vannestes nieuwe plaat Wildgroei, komt onze favoriete campinguitbater uit de Kempen het mooie weer maken op HOPVILLE. Samen met De Pelikanen brengt hij een verzameling liedjes, geïnspireerd op de avonturen vanop De Kemping. Live omringt Tijs zich met rasmuzikanten, zoals Mario Goossens en Paul Van Bruystegem (Triggerfinger), Serge Feys (Arno), Jan Oelbrandt (Guy Swinnen) en Sam Vloemans (Dez Mona). Alleen goed volk, dus!

Youtube video Tijs Vanneste & de Pelikanen Live 

Ook live in't park:

Jochen Golsteyn - Zaterdag 17u30

"Als reiziger is een piano niet het meest voor de hand liggende instrument. Maar gelukkig is er bijna overal waar je gaat wel ergens een piano te vinden. Zo speelde ik in Havana in een hotel waar Ernest Hemingway verbleef, in een “salón de música” in Granada, in een bar in Yucatan en zelfs in de woestijn van Nevada. 
Ik neem je graag mee op pad met muzikale verhalen die dienen als soundtrack voor jouw persoonlijke heldentocht."

Neptune Bloom - Zaterdag 15u00

Psychidelisch indierock trio met een dromerige, lo fi sound. 
Finalist Soundtrack 2021

"De Beach House of Moon Duo van het Hageland is opgestaan. Op zulke jonge leeftijd met deze fijne sound en harmonieën komen aanzetten vind ik bijzonder."-Eppo Janssens

"We hebben onze Belgische Beach House gevonden."-Dansende Beren

Jan De Smet – zondag 16u00 – gratis concert

Jan De Smet (bekend van De Nieuwe Snaar) begeleidt zichzelf op verschillende instrumenten tijdens "Solo en zonder veel Cinema". Hij speelt en zingt liedjes van gewaardeerde collega's die hem hebben beïnvloed (Drs.P / Wannes Van De velde / Jaap Fisher / Bob Dylan / Richard Thompson, …), afgewisseld met allerhande grappige & interessante anekdotes.

Youtube Video Jan de Smet Live

HOPVILLE bierfestival is een organisatie van de stad Diest, Visit Diest, CC Diest met ondersteuning van OBAD en enkele lokale beerlovers.

 

Vervoer 

Adres: Michel Theysstraat z/n, 3290 Diest, Vlaams Brabant
(Park ligt naast het AZ Diest)

Gelegen in Vlaams-Brabant ligt Diest nog net binnen het Hageland en grenst ze aan de Kempen en Limburg. Diest is vlot bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer en is verbonden met de regio via fiets- en wandelnetwerken.

De stad is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer: vanuit Antwerpen (41 min), Genk (43 min, overstap) en Brussel (43 min) sta je op minder dan een uur in Diest.
Leuven is ongeveer 25 min treinen en vanuit Hasselt ben je er al op 13 minuten.

Ook met de auto geraak je vlot in Diest via de E313, E40 of N29. Van over de landsgrenzen in Diest vlot bereikbaar voor bijvoorbeeld Maastricht (1 uur met de auto).
Er is betaalbare parkeerplaats aan het station van Diest. Het centrum en park Cerckel liggen op 8 minuten wandelen van het station.

Auto https://www.diest.be/parkeren 

Boudewijnvest (gratis) 6 min wandelen

Citadel (gratis) 6 min wandelen

Station (gratis) 8 min wandelen

Verversgracht (€) 5 min wandelen

Graanmarkt (€) 3 min wandelen

Trein / Bus www.nmbs.be 

Station op 8 min wandelen

Fietsenparking

Brouwerijstraat 1 min wandelen

 

  • Park Cerkcel
  • Gratis
  • Zaterdag 2 juli van 13 - 23u Zondag 3 juli van 13 - 20u