December 2019

OPGELET: dit evenement is voorbij

ZA 21/12/2019 (00:00) - ZO 22/12/2019

Lekker genieten: Cera Christmas Tour in Diest

Het wordt een ware beleving, een wandeling door het vele dat Diest te bieden heeft met her en der hapjes en drankjes en vooral veel “ambiance”.

Je start op de citadel waar je je tickets met bonnetjes kaart kunt ophalen. Meteen krijg je ook de wandelbrochure mee met meer informatie over wat er dat weekend in de stad te beleven valt en waar de bonnen kunnen worden ingeruild .
Via de Allerheiligenkapel met een kerststallententoonstelling ga je naar de gezellige kerstmarkt op de Grote Markt.
Daar kan je diverse monumenten bezoeken, een jenevertje drinken aan de stand van Felix Alen en natuurlijk de uitzonderlijke fototentoonstelling bezoeken van ’s lands bekendste voedingsfotograaf Tony Le Duc in het stadsmuseum De Hofstadt.
Van de Grote Markt leidt de tocht je verder naar de X-Mas Chapel in de Koning Albertstraat waar je een Buvens biertje kan degusteren. Eens op het begijnhof zijn er op diverse plaatsen heerlijke momenten.
Bij het Xaveriushuis geniet je van een heerlijk Hagelands gerecht van Felix Alen. In het CC Begijnhof zijn er leuke kookdemo’s met o.a. de onevenaarbare televisie kok Albert Verdeyen, de koning van de “stoemp”, Pol Ricour (Pol uit Merlina), voetbalicoon en koffiebrander Paul Van Himst, de beste kaasmeester van Europa Michel Van Tricht etc.

Alles wordt culinair bijgestuurd door een degustatie van Chouffe bieren, gratis friet, een kaasschoteltje van kaasmeesters Van Tricht, een lekkere Brésor koffie van Paul Van Himst en een begijnenkoek van Felix Alen.
Ambiance verzekert met optredens van chansonnier Freddy Bierset, crooner Alain en de Macho’s.

Zin om ook deel te nemen? Welkom!

Een ticket kost € 20 met afgifte van de flyer

  

Informatie: Toerisme Diest - 013 35 32 73

toerismereservatie@diest.be

 

  • Proevertjeswandeling: € 30 (€ 20 mits afgifte van de flyer)
  • 013/35.32.73 - toerismereservatie@diest.be