December 2019

OPGELET: dit evenement is voorbij

VR 20/12/2019 (13:00) - ZO 05/01/2020

Kerststallententoonstelling

Het begon met een uit de hand gelopen passie om kerststallen te verzamelen. Het werden er steeds meer en meer, van overal in de wereld. In alle materialen en grootten.

De vele positieve reacties daagde het organiserende Comité van de Allerheiligenkapel niet alleen uit om het initiatief te herhalen, maar om het zelfs nog beter te doen dan de vorige jaren. Elk jaar komen er tal van nieuwe en ongeziene kerstkribben en stalletjes bij. Ze komen letterlijk van overal.

Heel wat inwoners van Diest dragen hun steentje aan de expositie bij en stellen hun kerstkribbe ter beschikking. Aan elke stal - hoe groot of klein ook - kleeft een eigen, uniek verhaal. Sommigen hebben het stalletje zelf gemaakt. Anderen hebben het van iemand gekregen of geërfd.

Het is het kerststalletje van hun jeugd en van hun ouders. Of het werd meegebracht van een grote, verre reis. Jeugdsentiment om verloren waarden, maar precies daarom heeft men het nooit willen wegdoen. En weer zullen de vele bezoekers opkijken. Er zullen weer nieuwe dingen te zien zijn.

Wie een eigen originele kerstvoorstelling wil uitlenen is hartelijk welkom.

  • Allerheiligenkapel
  • gratis - een gift is welkom
  • 0479/61.39.45 - 013/33.77.03