Juni 2019

OPGELET: dit evenement is voorbij

ZA 01/06/2019 (10:00)

1.000 km Kom Op Tegen Kanker

Kom gratis genieten van een dagje gezelligheid!

Tijdens het hemelvaartweekend, van 30 mei tot  en met 2 juni, dendert het peloton van 'de 1000 km  voor Kom op tegen Kanker’ opnieuw door gans Vlaanderen én op 1 juni door Diest. Dan gespen meer dan 1000 fietsers hun helm vast en fietsen ze ten voordele van de strijd tegen kanker. Het hemelvaartweekend wordt dit jaar nóg specialer.

Op zaterdag 1 juni verwelkomt Diest de fietsers en supporters van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Onze stad heeft het hart op  de juiste plaats en wil alle vrienden, familieleden, collega’s en kennissen die te maken hebben met deze ziekte, een hart onder de riem steken door massaal aanwezig te zijn. Iedereen welkom vanaf 10 uur op het vliegplein van Schaffen. Als middagstad is Diest meer dan een stopplaats. We organiseren een volksfeest op het vliegplein van Schaffen en toveren het om tot een heus evenementendorp waar je gratis kan genieten van een dagje Diesterse gezelligheid. Talrijke vrijwilligers zorgen voor leuke animatie: reuzetoren, bungeetrampoline,  16 springkastelen, gekke fietsen, kindergrime en nog zoveel meer … terwijl Diesterse verenigingen zich inzetten voor het belevingsdorp met drank - en eetstandjes. Skydivers,  zweefvliegers en andere verrassingen kleuren het luchtruim. De Guy Swinnen Band heeft er alvast zin in. Maak er samen met ons een topdag van!

PROGRAMMA

10.30 uur            Passion for strings
11 uur                 Koninklijke Fanfare Sint-Amandusvrienden
11.30 uur            Verwelkoming burgemeester
11.45 uur            Start vorming erehaag en parade
12 uur                  Partyshakerz - part one
12.05 uur            Aankomst pelotons
13.20 uur            Guy Swinnen Band - part one
13.55 uur            Partyshakerz - part two
14 uur                  Vertrek en uitzwaai pelotons
14.45 uur            Guy Swinnen Band - part two
15.50 uur            Party with the DJ

Vorm mee  de langste erehaag!

Vanop onze twee muzikale podia en de reuzenspeelweide trekken we richting Karrestraat en Nieuwe Dijkstraat onder leiding van de acts van Compagnie de Vleesklak en Productions & Zonen, op  de tonen van de Koninklijke Fanfare Sint-Hubertus Schaffen. Vanaf 11.45 uur genieten we in een erehaag van een leuke parade. DIEST strijdt maar wat graag mee voor de trofee van de langste erehaag. Vanaf 12.05 uur verwelkomen we de  eerste deelnemers met belgerinkel.

 

 

  • vliegveld Schaffen
  • gratis
  • 013 35 32 87 - WWW.1000KM.BE