Maart 2018

OPGELET: dit evenement is voorbij

VR 30/03/2018 (14:00) - ZO 20/05/2018

Tentoonstelling: De laatste rustplaats van Prins Filips Willem van Oranje

Op 1 april 2018 werd Filips Willem van Oranje, in uitvoering van zijn testament, begraven in de Sint-Sulpitiuskerk te Diest. Dit was echter niet zijn enige wens: hij verzocht ook dat er een jaargetijde voor hem gehouden werd in de kerk. Aanvankelijk werd deze viering jaarlijks gehouden, maar na verloop van tijd raakte het ritueel in onbruik. In 2008 hebben de Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk, onder impuls van deken Felix Van Meerbergen, deze mooie traditie echter nieuw leven ingeblazen en is er weer een jaargetijde ter ere van onze Prins Filips Willem van Oranje.

Naar aanleiding van de tentoonstelling in de Lakenhalle opent de Sint-Sulpitiuskerk speciaal haar deuren om de bezoekers de kans te geven om ook het graf van de prins te bezoeken. De vzw Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk organiseert daarnaast in dezelfde periode een speciale tentoonstelling in de kerk die de kunstvoorwerpen uit de periode van Prins Filips Willem extra belichten. Een unieke kans dus om een groet te brengen aan het graf van de prins en de prachtige kunstschatten van de Sint-Sulpitiuskerk te ontdekken.

  • Sint-Sulpitiuskerk, Grote Markt
  • € 2
  • 013/460648 - www.filipswillem2018.be - cultuurbeleid@diest.be Aanvang: dinsdag tot zondag: 14 tot 17 uur Tip: combiticket Sint-Sulpitius, Lakenhalle en Stadsmuseum De Hofstadt: € 9 (ticket enkel verkrijgbaar aan de kassa van de tentoonstelling in de Lakenhalle)