November 2017

ZA 18/11/2017 (12:00)

Culinaire happening: Diest sma(a)kt!

Proef meer van Diest tijdens 'De Lekkerste week van het jaar'!

Tijdens de week van de Smaak zet Diest zijn culinaire toekomst in de kijker. Noteer zeker de week van 16 tot 26 november 2017 in je agenda want dan word je op een heel speciale en smakelijke manier in de watten gelegd. Tijdens deze ‘Lekkerste week van het jaar’ verwennen Diestse horecazaken je met culinair vakmanschap van de toekomst. Benieuwd? Vraag dan snel de folder aan bij Toerisme Diest

Culinaire Happening Diest Sma(a)kt

Bezoek zeker op zaterdag 18 november de culinaire happening ‘Diest Sma(a)kt’ op de Grote Markt.

Standhouders prijzen de gerechten met de ‘Smaak van Morgen’ aan. De vraag is hoe wij bewust kunnen worden over de smaken en eetmomenten van de toekomst. Misschien staan er ons wel nieuwe producten te wachten of worden we alsmaar meer beïnvloedt door andere culturen… Wie weet zijn er wel insecten te proeven!

Ook de ‘Smaak van Gisteren’ mag niet ontbreken. Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Boter bij de Vis’ in Stadsmuseum De Hofstadt, serveert Femma Diest een nostalgische oorlogssoep.

Welke smaak heeft jouw voorkeur? Het belooft alvast de smakelijkste dag van het jaar te worden.

programma:
12 uur: start culinaire Happening Diest Sma(a)kt met o.a. Felix Alen met reepensen, Femma, foodtrucks, lokale handelaars, Bugzz met insecten proeven, Sushibar, … en zo veel meer lekkere proevertjes.
14 uur: Njam!-chef Steffi Vertriest vertelt wat meer over smaken in de toekomst.
16 uur: ‘De Smaak van Morgen’ volgens 'Would Be Chef' Sven Ornelis.
20 uur: einde Diest Sma(a)kt.

Aanvang: 12 tot 20 uur
Waar: Grote Markt
Toegang: gratis - consumpties ter plaatse aan de standhouders te betalen
Weetje: Dit smakelijk event heeft plaats samen met de Prékerstshopping. Reden te meer om naar Diest te komen.
 

  • Grote Markt
  • Gratis
  • 013/35 32 72