Met kinderen

De Sterrenkijkers - Glamping

'De Sterrenkijkers' was een glamping met 8 bubbeltenten op het Begijnhof van Diest (UNESCO werelderfgoed). Tijdens vier weekends in juni 2021 konden vaders en hun kroost genieten van de toeristische troeven van Diest in een unieke setting. 

De Sterrenkijkers is een project van Stad Diest, Vaderklap vzw en Arktos vzw

Bekijk hier de aftermovie! 

Wat was dat nu juist, De Sterrenkijkers? 

In de 'domes' van 13 m² genoot je van een bijzondere overnachting onder de sterrenhemel, met de service van een hotel: heel wat activiteiten, alle maaltijden en opgemaakte bedden zijn inbegrepen. 

De bubbeltent bestaat uit een kader met transparante wanden, waardoor je je één voelt met de omgeving. Breng zeker je verrekijker mee om de sterren te bewonderen.

Wat valt er te beleven bij De Sterrenkijkers? 

Ze nemen je mee op dauwtrip in de natuur, gaan's avonds op pad voor spannende sagen en legendes, bakken burgers op vuur en wie wil kan met de kajak een Demerafvaart doen! Op het terrein is er natuurlijk massa's leuks te beleven, van kampvuur tot kubbs en voorleeshoek. 

Activiteiten:

Op stap met de Nachtwachter & kampvuurverhalen
De Nachtwachter neemt jullie 's avonds mee naar de duistere plekjes in de stad. Onderweg ontdek je sagen en legendes over heksen, weerwolven en duivels. Nadien kruip je samen rond het kampvuur voor nog wat extra spannende verhalen!

Dauwtrippen in het Webbekoms Broek
Trek er voor het krieken van de dag met je bende op uit voor een dauwtrip in dit prachtige natuurgebied. Het startpunt is op een steenworp van De Sterrenkijkers: 2 minuten wandelen van de glamping. 

Kajak op de Demer
Een verfrissend avontuur op het water! Jullie worden opgehaald en terug gebracht naar het Begijnhof (De Sterrenkijkers) en maken een stevige afvaart op de Demer: je vaart van Diest tot in Zichem in een kajak. Er zijn kajaks voor volwassenen en kinderen. 

Maar ook:
Provinciaal domein Halve Maan 
Skatepark & streetart route
Ezeltrektochten 
Familietouren fietsrocht naar Averbode

 

Overnachting

De domes zijn voorzien zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Elke tent is voorzien van elektriciteit en verlichting. Je kan je kledij opbergen. De heerlijke donsdekens zorgen voor een onvergetelijke nacht. 

Per tent is er ruimte voor één volwassene en max 3 kinderen (<12 jaar). Dan slaap je in één dubbel bed op een éénpersoonsmatras. Het is absoluut niet toegestaan met meer gasten te verblijven dan deze maximale capaciteit.

Overnachten kan telkens voor één nacht. Het avontuur start om 16u000 en eindigt de dag nadien om 13u45. Daarna kan je samen verder op ontdekking in de stad want je bagage en auto kunnen blijven staan. We helpen je trouwens op weg met een menukaart vol leuks. 

 

Locatie

Begijnhof, 3290 Diest, Vlaams Brabant, België 

In de binnentuin van het Begijnhof van Diest hebben De Sterrenkijkers hun tenten opgeslagen. Het domein, dat een rijke geschiedenis heeft die teruggaat tot de 15e eeuw, is de perfecte locatie om samen unieke avonturen te beleven!

 

Smullen  - Inbegrepen in de prijs

Welkomsmand: Met fruitsapjes uit de streek, een lekker koekje en heel wat info zullen jullie je meteen welkom voelen in Diest. 

Avondmaal: We bakken lekkere home made burgers! Van het aperitief en fruit tot de kampvuursnacks: alles is inbegrepen en afkomstig uit de streek. 

Ontbijt: ’s Ochtends kan je genieten van een heerlijk ontbijt, vers samengesteld met lokale producten. Het bevat verse pistolets en sandwiches, lekker beleg en zoetigheden. Er zijn warme dranken voorzien en een fruitsapje uit de streek. 

Picknick: Bij vertrek krijg je nog een heerlijke picknick mee! 

Doorlopend is er fruit en water.

 

Vaderklap

Vaderklap is een collectief van vaders die willen vertellen, schrijven, beleven en inkijk geven in hoe het is om vader te worden en te zijn. Inspireren van vaders om het goed (en misschien nog beter) te doen, dat was basis van het ontstaan van Vaderklap.

Rond het kampvuur kunnen de kamperende vaders (of partner, vriend, peter, nonkel) ’s avonds genieten van een streekbiertje. De ideale moment om ervaringen en verhalen te delen.

 

Wat moeten we meebrengen?

Misschien helpt dit: beeld je in dat je één nacht gaat kamperen maar niet zelf moet koken en ook geen tent moet meenemen. Dan kom je ongeveer tot dit lijstje:

 • Een zaklamp.
 • Slaap- en wasgerief.
 • Anti-muggen middel.
 • Een propere onderbroek. Ja, ook de papa’s.
 • Je bevestiging van de boeking.

Hoe gaan we om met COVID-19?

‘De Sterrenkijkers’ wordt georganiseerd op een groot domein: de binnentuin van het Begijnhof is maar liefst 1255 m² groot. Bovendien komen er maximaal 8 volwassen personen en 24 kinderen per dag. De social distancing is dus gezien de grootte van het terrein en het type activiteiten makkelijk te handhaven.

Als er op dat moment maatregelen zijn, zorgen we er uiteraard voor dat alles strikt volgens de regels verloopt: zo zal er dan bijvoorbeeld handgel beschikbaar op alle plaatsen, zetten we plexi-schermen waar het nodig is, werken we met aankomsturen, doen we aan wachtrijenbeheer, …

Wat gebeurt er als Sterrenkijkers 2021 niet kan doorgaan door COVID-19? In dat geval zullen we ons schikken naar de op dat moment geldende wettelijke richtlijnen in verband met terugbetalingen.

 • Begijnhof, Begijnenstraat, 3290 Diest
 • Hoe kan je boeken?
  1. Bekijk de beschikbare data en kies wanneer jullie onder de sterren willen slapen. Vragen? Mail of bel Toerisme Diest.
  2. Mail het reservatieformulier met de nodige info naar toerismereservatie@diest.be
  3. Indien je data beschikbaar zijn, krijg je een mailtje met de betalingsgegevens.
  4. Betaald? Dan krijg je de definitieve bevestiging, heel wat info en je parkeerkaart!
 • € 175,00 / bubbeltent, inclusief vader
  € 35, 00 / kind
  Prijzen zijn inclusief: één overnachting in de bubbeltent met beddengoed, alle maaltijden, alle activiteiten op het terrein, dauwtrip, sagen en legendes, welkomspakket, parking.
  Prijzen zijn exclusief: Kajak (30€/vader, 10€/kind)