Sport & Recreatie

Afvaart van de Demer

Fun2Rent: www.fun2rent.be

Bij Fun2Rent kan je dagelijks kajaks voor 1 of 2 volwassenen + 1 kind huren. Maar ook een groter exemplaar voor 2 volwassenen en 2 kinderen, eropuit met heel het gezin. De startplaats is steeds te Diest, maar jij bepaalt zelf je eindbestemming: Zichem, Langdorp of verder. Naast een kajak, zwemvest en peddel krijg je van ons nog een waterdichte ton mee om alle kostbaarheden in op te bergen.

Je kan er ook voor kiezen om het kajakken te combineren met een prachtige rondrit doorheen de streek met een echte Vespa. Laat deze twee perfect op elkaar aansluiten met een heerlijke picknick. Zo heb je een onvergetelijke experience.

Vanuit Zichem en Langdorp kan je perfect met het openbaar vervoer (trein) terugkeren naar Diest. Om van verder terug te keren naar Diest kan je kiezen voor eigen vervoer of, tegen een meerprijs,  het terugvervoer door ons laten regelen. Vermeld dit bij je reservering. Tel.: +32 (0)465 09 89 60

 

The Shelter: www.theshelter.be  

Vaar de Demer af per kano en laat het natuurschoon van de riviervallei op je inwerken.  Afvaren doe je per driezitkano voor minimum 2 deelnemers en maximum 3 deelnemers. De tocht duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten en loopt over een traject van ongeveer 8 kilometer. Voor deze kano tocht moet je minstens 6 jaar zijn. 
Terugkeren van Zichem naar Diest is mogelijk met eigen vervoer of het openbaar vervoer. Het is zeker niet verplicht om terug te keren, je kan vanaf het eindpunt je eigen weg gaan.

Individueel of groepen onder de 20 deelnemers:
Elke zondag om 10 uur op drie trajecten: Diest-Zichem/ Diest-Langdorp/ Diest-Betekom.
Tijdens de paasvakantie (3 tot 18 april 2021) en zomervakantie (1 juli tot 31 augustus 2021) op dinsdag, donderdag en zondag om 10 uur.

Groepen met meer dan 20 deelnemers: 
Tijdens de week (ma-vrij) of op zaterdag met vrije keuze voor het start uur
OPGELET: minimum 2 dagen op voorhand reserveren! 
INFO reservatie 016/48 75 71 - info@theshelter.bewww.theshelter.be

WEETJE partner van Reizen Waes Vlaams-Brabant

Dijlefloats: www.dijlefloats.be

In een drie- of vierpersoonskano varen jullie de Demer op. Nog energie over na twee uur meanderen? Je kan terugkeren naar de startplek met een kickbike: een combinatie van een fiets en een step. 
Reservatie minimum een dag vooraf op basis van beschikbaarheid.
Vanaf 4 personen: € 25 / persoon

Gluten Free Wonderland: www.glutenfreewonderland.com

Afhankelijk van de gekozen stopplaats wordt je opgepikt en tot Diest gebracht waar de afvaart kan beginnen. 

Eenmaal in Diest krijg je koekjes op basis van wal- en amandelnoot met chocolade druppels en een banaan aangeboden, als ontbijt. Bedoeling hiervan is om verzuring te voorkomen door cacao aan te bieden. Daarnaast voorzien wij ook een halve liter water per deelnemer.

Van daar kan de aftocht beginnen. De  kajaks zijn opblaasbaar en bieden dus extra veiligheid betreffende stabiliteit. Iedereen krijgt uiteraard een reddingsvest, die ze verplicht moeten aanhouden tijdens de aftocht.

Wanneer je in Zichem aankomt  word je opgewacht om te helpen met aanmeren. Wie voor deze stopplaats gekozen heeft kan hier uitstappen, en het vervoer zal hier reeds klaar staan, omdat je hier bent opgepikt voor de afvaart.

Degenen die nog verder varen, krijgen hier een (glutenvrij) lunchpakket en nog een halve liter water om extra energie op te doen, voor de verdere afvaart.

Prijzen:

Diest-Zichem: 40 €
Diest-Langdorp: 55 €
Diest-Aarschot: 60 €
Diest-Werchter: 95 €

Inbegrepen:
vervoer van stopplaats naar Diest
Koekjes en stuk fruit bij vertrek
Materiaal : boot, peddels, skeg en reddingsvest (verplicht)
½ L water bij vertrek
Glutenvrij lunchpakket + ½ water
info en reservatie: https://glutenfreewonderland.com

Witte Hoef: www.wittehoef.be

Doorklief al raftend de golven van de Demer. Echte vriendschappen worden op het water gesmeed: samen roeien, samen genieten, samen picknicken op het water
info: www.wittehoef.be

 

 

  • Dylefloats, Corbielaan 11, 3060 Bertem: 0471/28.39.30 The Shelter, Stationsstraat 13, 3060 Korbeek-Dijle: 016/48.75.71 Gluten free wonderland - 0468 21 68 16 Witte Hoef, Witte Hoefstraat 12, 3290 Schaffen - 013/30 22 55